Ladder Competitie

Het e-mailadres van de commissie is [email protected]

We gaan weer van start met de TV Hercules Laddercompetitie! Vanaf 1 februari tot en met 31 mei kun je andere leden uitdagen in een poging om zo hoog mogelijk op de Ladder te eindigen. Je kunt je aanmelden vanaf 15 januari. Ieder spelend lid kan meedoen.

De wedstrijden in de Laddercompetitie hebben geen invloed op je officiële KNLTB rating. Je kunt dus frank en vrij uitdagen en spelen.

Er zijn 4 competities
- Enkelspel voor Heren met speelsterkte 9 t/m 7.
- Enkelspel voor Dames met speelsterkte 9 t/m 7.
- Dubbelspel voor Heren met speelsterkte 9 t/m 7.
- Dubbelspel voor Dames met speelsterkte 9 t/m 7.
- Gemengd dubbel spel met speelsterkte 9 t/m 7.

Zo werkt het:

 • Ga in de KNLTB ClubApp naar Spelen > Wedstrijden > Ladder > Beschikbaar.
 • Schrijf je in voor de gewenste competitie. Je vindt jouw laddercompetitie daarna
  terug bij Mijn competities (ClubApp).
 • De deelnemers staan in principe geordend op de actuele KNLTB rating en daarna op alfabet.
 • Kies een tegenstander uit die maximaal 2 plaatsen hoger of lager op de ladder staat. Stel een datum en tijd voor. Jouw tegenstander kan de uitdaging accepteren of een nieuwe datum en tijd voorstellen.
 • Als beide spelers akkoord zijn met de datum kun je een baan boeken via de ClubApp of de website. Hiervoor heb je 10 dagen de tijd.
 • Je krijgt van iedere stap (uitdagen, accepteren enzovoort) een bevestiging via jouw bij de KNLTB bekende mailadres. Is jouw mailadres onlangs gewijzigd? Meld dat dan via [email protected].
 • Voor iedere wedstrijd is in principe een uur speeltijd beschikbaar. Als na jullie partij niemand de baan heeft afgehangen, kun je de partij gewoon uitspelen. Anders moet je de partij op een later tijdstip uitspelen.
  Tip: op zaterdag en zondag zijn er vaak voldoende vrije banen beschikbaar.

 • Als de partij is uitgespeeld, bevestigen beide partijen de uitslag via de ClubApp. De uitslag wordt direct verwerkt in de stand van de laddercompetitie. Daarna kun je direct weer een nieuwe tegenstander uitdagen. En jij kunt natuurlijk ook weer uitgedaagd worden door een tegenstander die verder wil naar de top.
 • Als de wedstrijd nog niet is uitgespeeld (bijvoorbeeld omdat het is gaan regenen of omdat je bent afgehangen), dan kun je een voorlopige uitslag invullen en de partij later uitspelen. Naast het invoeren van complete sets, is het ook mogelijk om een halve set of een gelijkspel in te voeren. Op deze manier kan er een nieuwe wedstrijd worden ingepland om de wedstrijd af te maken.
 • Je kunt de resultaten van jouw competitie volgen via Mijn Club en de ClubApp.

Gaat er iets mis met het invullen van de uitslag? Sta je te hoog of te laag op de ranglijst? Mail dan naar: [email protected].

Veel succes en plezier,
Joost en Cor-Jan