Jeugdpagina

Jeugdcompetitie      Tenniskids-programma     Foto’s op Flickr.com     Laatste Hercules Jeugdnieuws

 

wieowie

De Jeugd Commissie is altijd op zoek naar versterking van de gelederen om ook in de toekomst alle jeugdactiviteiten te kunnen blijven organiseren. Lijkt het je leuk (tennis-) activiteiten te organiseren voor de jeugd, meldt je dan bij een van de leden van de Jeugd Commissie. Je mag je ook melden als je geen plaats wilt nemen in de JC, maar wel hier en daar hand en spandiensten voor de JC kunt en wilt verrichten.
Klik hier voor contactinformatie van de Jeugd Commissie

Wat doet de Jeugd Commissie?

De Jeugd Commissie van TV Hercules behartigt de belangen van de jeugdleden en is verantwoordelijk voor het organiseren van allerlei activiteiten. De Jeugd Commissie bestaat uit enthousiaste leden, die zich 100% inzetten voor de jeugdleden.

Het doel van de Jeugd Commissie is de jeugdleden het hele jaar door met veel plezier te laten tennissen. Dit willen wij bereiken door het aanbieden van tennislessen, de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan de competitie en het organiseren van verschillende activiteiten.

 

Activiteiten voor de Jeugd

Mini-maxi BBQ Toss 2015Het jeugdkamp, de Ouder-kind-BBQ toss, de Pepernoten Toss en de Jeugd Clubkampioenschappen zijn slechts een aantal activiteiten, die jaarlijks terugkomen en waarbij meedoen en gezelligheid de hoofdzaak is. Ook jeugdleden die net begonnen zijn met tennissen kunnen mooi aan deze activiteiten meedoen. Zo hebben ze de gelegenheid om met andere jeugdleden kennis te maken.

Kijk rechts op uw scherm voor de geplande jeugd activiteiten in deze maand of ga naar de activiteitenkalender voor een volledig overzicht.

 

B

Jeugd Competitie(s) 2021


Beste jeugdleden,

2020 was een jaar om maar snel te vergeten, als we kijken naar de competitie en alle activiteiten van 2020.
Maar zoals het er nu naar uitziet kunnen we in 2021 toch weer gewoon tennissen.

We gaan ervan uit dat iedereen ook dit jaar weer mee doet.

Lijkt het je leuk om mee te spelen met de voorjaarscompetitie 2021, wacht dan niet langer en geef je snel op door via deze link voor uiterlijk 3 januari 2021. Mocht je vragen hebben kun je mailen naar jeugd@tvhercules.nl of appen naar 06-14361045 (Sjacco)

Let op: om deel te kunnen nemen moet je per 1 januari 2021 lid zijn van TV Hercules.


In de bijlage(n) hieronder vind je alle informatie voor de jeugdcompetitie(s) van het voorjaar 2021.

♦ Junioren-competities (leeftijden 11 t/m 17): klik hier voor deze bijlage

♦ Tenniskids-competities Rood, Oranje en Groen (leeftijden t/m 13): klik hier voor deze bijlage


met vriendelijke groet,

De jeugdcommissie.

 

 


Tenniskids-programma

Wat is Tenniskids?

Tenniskids wil kinderen op een leuke manier laten kennis maken met tennis. Tenniskids is hoofdzakelijk ontworpen voor kinderen, maar eigenlijk is het een leuke manier van tennis spelen dat gebruikt kan worden voor alle leeftijden en niveaus. Tenniskids vindt plaats bij verenigingen.

Jonge of onervaren spelers krijgen de mogelijkheid om de vaardigheden en de tactiek van tennis te leren om het spel te kunnen spelen. Tenniskids gebruikt drie kleuren in de opeenvolging van verkeerslichten die de vooruitgang van kinderen in tennis in kaart brengen.

De kinderen worden op basis van hun leeftijd ingedeeld in één van de drie fases. Elke fase heeft een eigen kleur. Binnen elke kleur is het vanaf een bepaalde leeftijd mogelijk om al eerder over te stappen naar de volgende kleur. Hier moet een kind natuurlijk wel aan toe zijn. De leeftijdsindeling ziet er als volgt uit:

leeftijdsindeling

Tenniskids fase Rood

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke fun activiteiten en spelen kleine wedstrijden. Er wordt gespeeld op een miniveld met de rode bal. Deze bal is groter en stuitert minder hoog. Hierdoor kunnen de kids de bal eerder over het net slaan en een rally spelen.

Tenniskids fase Oranje

In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan met de oranje bal. Deze bal is zachter en lichter dan een normale tennisbal.

Tenniskids fase Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis. Kinderen op deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld evenals atletische vaardigheden. Wedstrijden worden wederom langer en het competitie-tennis speelt een belangrijke rol. Er wordt gespeeld op de hele baan met de groene bal. Deze bal is iets zachter en lichter dan een normale tennisbal.
overzicht verschillende banen

logo tenniskids
Tenniskids is het eerste stadium van tennis waarin de kinderen geleidelijk aan volgens de juiste techniek vorderen. De baanlengte, racketlengte en de verschillende soorten ballen zullen toenemen of veranderen in het proces, wanneer kids er klaar voor zijn op een groter veld te spelen.

 

Waarom Tenniskids?

Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally’s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk!

Het is meer dan het volgen van tennislessen. Kinderen leren succes te beleven, contacten op te doen, sportiviteit en plezier te hebben op een tennisbaan. Een stimulerend Tenniskids-programma dat speciaal is ontworpen voor kinderen zal de mogelijkheid bieden tennis op een ‘toffe’ manier te leren. Tennis is namelijk fun!

Kijk voor meer informatie op de site van Tenniskids.

tenniskids bottom