Jeugdpagina

Jeugdcompetitie      Tenniskids-programma     Foto’s op Flickr.com     Laatste Hercules Jeugdnieuws

 

wieowie

De Jeugd Commissie is altijd op zoek naar versterking van de gelederen om ook in de toekomst alle jeugdactiviteiten te kunnen blijven organiseren. Lijkt het je leuk (tennis-) activiteiten te organiseren voor de jeugd, meldt je dan bij een van de leden van de Jeugd Commissie. Je mag je ook melden als je geen plaats wilt nemen in de JC, maar wel hier en daar hand en spandiensten voor de JC kunt en wilt verrichten.
Klik hier voor contactinformatie van de Jeugd Commissie

Wat doet de Jeugd Commissie?

De Jeugd Commissie van TV Hercules behartigt de belangen van de jeugdleden en is verantwoordelijk voor het organiseren van allerlei activiteiten. De Jeugd Commissie bestaat uit enthousiaste leden, die zich 100% inzetten voor de jeugdleden.

Het doel van de Jeugd Commissie is de jeugdleden het hele jaar door met veel plezier te laten tennissen. Dit willen wij bereiken door het aanbieden van tennislessen, de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan de competitie en het organiseren van verschillende activiteiten.

 

Activiteiten voor de Jeugd

Mini-maxi BBQ Toss 2015Het jeugdkamp, de Ouder-kind-BBQ toss, de Pepernoten Toss en de Jeugd Clubkampioenschappen zijn slechts een aantal activiteiten, die jaarlijks terugkomen en waarbij meedoen en gezelligheid de hoofdzaak is. Ook jeugdleden die net begonnen zijn met tennissen kunnen mooi aan deze activiteiten meedoen. Zo hebben ze de gelegenheid om met andere jeugdleden kennis te maken.

Kijk rechts op uw scherm voor de geplande jeugd activiteiten in deze maand of ga naar de activiteitenkalender voor een volledig overzicht.

 

B

Jeugd Competitie(s) 2021

Wij adviseren kinderen zoveel mogelijk aan de eerst genoemde leeftijden te houden, zodat alle kinderen tegen dezelfde leeftijdgenoten komen te spelen. <Voor alle info en begeleidende brief -klik hier>

De najaarsjuniorencompetitie 2021 bestaat uit juniorencompetitie 11 t/m 14 jaar en uit juniorencompetitie 13 t/m 17 jaar.
Juniorencompetitie 11 t/m 14 jaar: In de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar spelen jongens en meisjes door elkaar en mét en tegen elkaar. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Het team speelt 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen.Juniorencompetitie 13t/m 17jaar: De Junioren competitie 13 t/m 17 jaar bestaat uit een meisjescompetitie, jongenscompetitie en een gemengde competitie. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Bij de meisjes-en jongenscompetitie speelt een team 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen. Bij de gemengde competitie worden er 2 jongens enkelpartijen, 2 meisjes enkelpartijen en 2 gemengd dubbelpartijen gespeeld.
Leeftijdsdispensatie

Vanaf 2021 mogen in de Junioren competitie altijd meerdere spelers worden opgesteld die één jaar te jong en/of te oud zijn. Hiervoor hoeft dus geen dispensatie aangevraagd te worden. Voor talentvolle spelers of voor spelers die nog niet toe zijn aan een stap omhoog, kan leeftijdsdispensatie worden aangevraagd.

NB:    voor de baanindeling op de speelzondagen <klik je hier>


B

Tenniskids

 

Tenniskids is hét KNLTB-tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leren kinderende sport razendsnel te spelen. Kinderen wordt direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Samen spelen en plezier hebben; daar draait het om bij Tenniskids!

Kleuren en leeftijden

Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende fases: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Voor de allerjongste jeugd is er Tenniskids Blauw. Daarna stroom je door naar Rood, Oranje en uiteindelijk Groen. Na Groen is een kind helemaal klaar om met de bekende gele bal op een hele baan te tennissen. Het doel van Tenniskids is om kinderen zo snel mogelijk het spel te laten spelen.

De geboortejaren in bovenstaande tabel gelden vanaf 1 januari 2021 t/m 31 december 2021

Wedstrijdjes spelen

Naast leuke en uitdagende trainingen kunnen kinderen die tennissen in Tenniskids het hele jaar door wedstrijdjes spelen. Zo kunnen ze meedoen aan de Tenniskids competitie of zich inschrijven voor een Tenniskids toernooitje. Het maakt niet uit of een kind al langer tennist of net begonnen is: er zijn competities en toernooitjes voor iedereen!

Het leuke aan wedstrijdjes spelen is, is dat het niet alleen gezellig is, maar dat kinderen zo ook steeds beter worden. Zo krijgen ze nog meer plezier in tennis.

 

Kijk voor meer informatie op de site van Tenniskids.

tenniskids bottom