Laddercompetitie

Laatste Laddernieuws Foto’s op Flickr.com
Let op! ivm. het Coronavirus wordt de laddercompetitie verplaatst naar 2021!

De laddercommissie heeft in goed overleg besloten de laddercompetitie te verplaatsen naar 2021.

 • De volgende argumenten hebben dit besluit beïnvloed
 • als we nu nog gaan starten, wordt dat ronde 3
 • de zomervakantieperiode, ronde 4 was altijd al een moeilijke ronde om alle partijen gespeeld te krijgen.
 • doorgaan in september/ oktober wordt ook lastig. De voorjaarscompetitie is verplaatst naar die periode.
 • als er in september weer getennist mag worden in georganiseerd verband, met horeca, is de verwachting dat er andere evenementen voorrang krijgen.
 • de ladder was naast het spelen met andere tegenstanders, ook een manier om je clubleden beter leren kennen onder het genot van een drankje op ons clubhuis terras. De verwachting is dat dit tot 1 september niet is toegestaan.

We geven jullie een voucher om volgend jaar weer mee te doen.
Dat betekent dat je automatisch ingeschreven blijft staan voor de laddercompetitie seizoen 2021.

Wil je daar geen gebruik van maken, stuur dan een mail terug, dan haal ik je van de lijst.

Wat kan wel?
Tennissen.

Groetjes van de laddercomissie
Sonja Franken Volmerink-van Daal, Annie Lelifeld, Pieter Wezel en Willy Weenk

 


Elk jaar wordt er een Laddercompetitie georganiseerd. Deze is voor en door alle leden van T.V. Hercules. Het doel is elke speelronde een tegenstander te hebben. Die hoef je niet zelf te zoeken, dat doen wij voor jullie. De Laddercompetitie wordt georganiseerd door de Ladder Commissie*. Het laddercompetitie opgaveformulier en het ladderreglement vindt u in ons archief. Deze vindt u ook onder het menukopje Ledeninformatie/Formulieren en archief.

 

Organisatie Laddercompetitie

*) Annie Lelifeld: dames dubbel – Willy Weenk: dames enkel –Pieter Wezel: heren enkel – herendubbel – Sonja Franken Volmerink: gemengd dubbel

Klik op de tekst in onderstaande balken om de uitleg te kunnen lezen:
 • Voor elke speelperiode krijg je een lijst waar je naam en de naam van je tegenstander op staat. Deze ga je direct bellen om een afspraak te maken voor een tennispartij.  Deze tennispartij duurt 45 minuten.
 • Je schrijft de standen op de lijst die hangt op het bord naast het pasjesbord.  De score bestaat uit games en niet uit sets. Dus de stand kan wel 10 – 9 zijn of nog meer.
 • Deze standen worden omgezet in punten. Per wedstrijd zijn 4 punten te verdelen.  Heb je gewonnen met een klein verschil, bijv. 10 – 9, dan krijg je 3 punten en de verliezer 1 punt.  Win je met een groot verschil, krijg je de volle 4 punten en met gelijk spel ieder 2 punten.
 • Met deze punten kom je op een laddertrede te staan. Dat is handig om je volgende tegenstander te vinden. We proberen zo qua sterkte gelijke partijen te maken.
 • We kennen een laddercompetitie in de volgende categorieën:  Dames enkelspel, Heren enkelspel, Dames dubbelspel, Heren dubbelspel en Gemengd dubbel. Elke ladder heeft zijn eigen contactpersoon. Tevens heeft de laddercommissie een ladderreglement opgesteld. Dit reglement en alle ladderperikelen zijn te vinden op het publicatiebord bij “de Keet” en in het archief van deze website.

Opgave voor de laddercompetitie kan oa. via het opgaveformulier in ons archief op deze website. Lever het formulier bij voorkeur in vóór 1 april a.s. zodat de organisatie voldoende tijd heeft om de planning rond te krijgen. Deponeer de inschrijving in de brievenbus bij “de KEET “ of verstuur deze per email aan ladder@tvhercules.nl.

We zien de laatste jaren dat het steeds lastiger wordt om voldoende deelnemers te krijgen. Hierdoor kan het voorkomen dat deelnemers onderling meerdere keren tegen elkaar moeten spelen. Ook de onderlinge competitie en het niveauverschil raakt hierdoor uit balans. Als gevolg hiervan wil de laddercommissie daarom het minimum aantal deelnemers per ladderonderdeel vaststellen op 10 koppels voor de dubbel en op 14 deelnemers voor de enkel.

Om iedereen goede kansen te geven op een overwinning aan het einde van het seizoen hebben we als laddercommissie besloten bij de start een ladder te hebben van drie treden. Voor de eerste 5 deelnemers van het voorgaande jaar is van toepassing dat zij hun status behouden op basis van de eindstand in het voorgaande jaar. Voor de alle andere deelnemers is de ranking van de KNLTB bepalend voor de positie op de ladder. De puntentelling is daarbij als volgt:

 • Eerste 4 krijgen 99 punten
 • De nummers 5 t/m 9 krijgen 98 punten
 • De rest krijgt 97 punten

De uitslag van de partijen gaat bepalen hoe de ladder eruit gaat zien.

 

 1. Ik ben al heel lang lid. Is het nog wel leuk om mee te doen met de ladder?
  Het maakt niet uit hoe lang je al speelt. Een ladder is altijd leuk om mee te doen. Je ontmoet nieuwe tegenstanders en nieuwe leden van de club.
 2. Ik ben dit seizoen net begonnen met spelen. Kan ik al meedoen met de laddercompetitie?
  Juist als je nieuw bent, is de laddercompetitie een leuke manier om nieuwe leden te leren kennen. Als er veel nieuwe mensen mee gaan doen, blijven het onderling leuke wedstrijden.  Je doet contacten op waarmee je eventueel later op een ander tijdstip iets mee kan afspreken.
 3. Hoe spreek ik af met mijn tegenstander? Ik werk onregelmatig en heb geen vaste avond vrij
  Op jouw mailadres krijg je elke drie weken een nieuwe lijst met namen en telefoonnummers. De bedoeling is direct een afspraak te maken binnen de gestelde termijn.  Je speelt op jullie gekozen dag en tijd. Je speelduur is 45 minuten. (dus de tijd wat je mag afhangen met je tennispasje).
 4. Ik zie dat er meerdere categorieën zijn.  Mag ik met meerdere categorieën meedoen?
  De laddercompetitie kent inderdaad meerdere categorieën.  Je mag je inschrijven in alle categorieën die voor jouw van toepassing zijn. Dus enkel, mix en dubbel. Per categorie krijg je elke drie weken een mail met  de tegenstanders.
 5. Ik zie dat het ladderseizoen al is begonnen. Kan ik nog meedoen?
  Je mag later instromen tijdens de laddercompetitie.  Dan is het niet meer mogelijk vorige partijen in te halen.  Ook begin je onderaan de ladder.
 6. Stel dat ik een blessure krijg tijdens het seizoen of ik ga lang op vakantie.  Hoe gaat het dan met het maken van een afspraak?
  Als je met je tegenstander kunt afspreken de wedstrijd een ronde erna te spelen, mag dit in overleg met je contactpersoon. Wordt dit erg ingewikkeld, mag je een vervanger regelen.  Het gaat hier om het tennissen en telt niet voor je rating.

Heb je nog een andere vraag en deze staat hier niet bij? Neem gerust contact op met 1 van de leden van de laddercommissie. Wij hopen dit jaar op een groot aantal aanmeldingen.  We zien jullie op de baan!

Willy Weenk

Namens de laddercommissie.

We hebben besloten om wederom 5 rondes te spelen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de rondes dan over een langere periode gespeeld kunnen worden waardoor het makkelijker moet zijn om de wedstrijden ook daadwerkelijk in de betreffende ronde te spelen. Met name voor de vakantieperiodes moet dit uitkomst bieden.

 • 1ste  ronde 5 april -16 mei ( 6 weken)
 • 2e    ronde 17 mei tot en met 20 juni ( 5 weken)
 • 3e    ronde 21 juni tot en met 1 augustus ( 6 weken)
 • 4e    ronde 2 augustus tot en met 12 september ( 6 weken)
 • 5e    ronde 13 september tot en met 25 oktober  ( 6 weken)

De partijen dienen binnen deze perioden gespeeld te worden !