ABE GAAT STOPPEN ALS VOORZITTER, OPROEP TOT STELLEN VAN KANDATEN

 

Er was vorig jaar al sprake van toen ik ‘volgens rooster aftredend’ was. Maar toen vonden we “de tijd toch nog niet rijp genoeg”.

Dat had er voor mijzelf ook mee te maken dat we op dat moment nog juist in het dynamische proces van ingrijpende aanpassingen in de accommodatie zaten.

We hebben nú het Hercules zoals dat met 40 jaar vrijwilligersinzet was opgebouwd, de afgelopen jaren met zo’n zelfde vrijwilligersinzet op vele fronten fors gemoderniseerd, ‘klaargestoomd’ voor een gezonde toekomst.

De vijf nieuwe probounce banen in 2017, hervorming van de verenigingsstructuur naar een 7 persoons bestuur in 2018, en in het afgelopen jaar een mooi slotstuk met de Keetrenovatie, dak en zonnepanelen, meterkast en led baanverlichting.

En ‘voor mezelf’ had ik me stiekem wel deze mijlpaal gesteld, om nog als voorzitter mee te kunnen maken.

Natuurlijk is ’t met TV Hercules allemaal nog lang niet klaar met vernieuwingen, dat hoort per definitie ook zó bij een gezonde, bruisende vereniging.

Maar ’t lijkt me een aanvaardbaar moment om de huidige toekomstdromen (renovatie kleedkamers en sanitair, en… padel komt momenteel nadrukkelijker onder de aandacht, om maar wat te noemen) door te geven aan een nieuwe voorzitter.

Liefst …, en dat heb ik al meermalen in de afgelopen jaren geroepen, liefst iemand van een jongere generatie, uit het ‘middenkader’ van ons ledenbestand.

En ik spreek dan ook vooral die groep aan, als ik OPROEP om KANDIATEN te STELLEN voor de functie van voorzitter.

Ik hoop dat ik in januari volgend jaar het stokje (= de hamer) over kan dragen aan een enthousiaste opvolger, die ons stabiel en capabel met het bestuur in een bloeiende toekomst kan leiden.

Met nadruk zeg ik hier ‘ons’. Want natuurlijk blijf ik wel deel van die toekomst. Uiteraard als ‘lid’, maar … zo hebben we dat in het bestuur afgesproken, ook nog een half jaartje op de achtergrond in het bestuur, om de opvolger wegwijs te maken, zaken ordentelijk over te dragen, in te werken.

De formele overdracht moet gaan plaatsvinden in de ALV van –gepland- 27 januari 2021.

Maar, in coronatijd is er niets meer zeker qua planning, doorgang, plaats, als wijze van uitvoering.

Dus we moeten maar zien wat er in dat verband op ons afkomt, maar ’t zit er wel aan te komen dat we dat met online video vergaderen moeten gaan doen (als dat wéér via wet mogelijk zal zijn), en dan gaat het een sobere, zakelijke aangelegenheid worden.

We wachten de corona ontwikkelingen af, EN … we verwachten graag serieuze kandidaatstellingen.

Abe de Jong en bestuur TV Hercules