Toekomst voor padel bij T.V. Hercules?

De racketsport Padel is ontstaan in Zuid-Amerika en in de 90’er jaren overgewaaid naar Europa. In Spanje is padel de 2e sport na voetbal, groter dan tennis en hockey!

De opkomst van padel in Nederland groeit gestaag. Naast commerciële partijen bieden inmiddels meer dan vijftig Nederlandse tennisverenigingen padel aan, op een totaal van ongeveer 85 padelbanen.

Verenigingen zijn op zoek naar nieuwe activiteiten voor meer ‘reuring’ op de club om aantrekkelijk te zijn en blijven voor leden en om weer nieuwe leden aan te trekken. Er is bij tennissers steeds meer behoefte aan variatie en keuzevrijheid. Dat kunnen andere competitievormen of gezelligheidstoernooien zijn, maar ook een variatie zoals padel.

Padel is een dynamisch en laagdrempelige sport, een sociale sport die past bij de tennisclubs. Het is daarmee een aantrekkelijke aanvulling op het tennisaanbod voor huidige leden van tennisclubs, het trekt bovendien een nieuwe doelgroep aan en brengt dus potentiële nieuwe leden naar de club.

Van clubs die padel aanbieden, hoor je vaak de stelling: één baan is geen baan. Wil je voldoende mogelijkheden hebben om mensen te laten padellen, dan heb je minstens twee banen nodig. Padel biedt leden een ruimer tennisaanbod en zorgt voor veel levendigheid op de club. En omdat padel gemakkelijk te leren is voor zowel jong als oud, is de sport een laagdrempelige manier om kennis te maken met de vereniging.

https://m.rtvoost.nl/nieuws/269933/Padel-de-hippe-versie-van-tennis-ook-in-Overijssel-populair

 

 

 

Padel lijkt op een mix van tennis en squash. Deze combinatie staat garant voor snelle en spannende rally’s en kan op ieder niveau beoefend worden. Er wordt gespeeld in een kooiconstructie met hekwerk rondom en voorzien van glazen achterwanden, die tijdens het spel gebruikt mogen worden. De kooi heeft een afmeting van 20 mtr. x 10 mtr. en wordt in het midden gescheiden door een net. Bij padel speel je altijd in dubbelteams en de puntentelling is identiek aan die van tennis. Doordat je tegen en via de wand kunt spelen krijg je een extra element in het spel. Het veld is iets kleiner dan bij tennis en heeft achterwanden. Om de zijkanten staat een hek. Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst één van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien één van de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s en meer spelplezier. Dit betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren. De sport wordt zowel recreatief als competitief beoefend. De sport is erg laagdrempelig en voor het spelen van padel hebben leden alleen een ander racket nodig. Kleding en schoeisel zijn voor tennis en padel hetzelfde. Een padel-racket kost ongeveer net zoveel als een tennisracket.

Padel wordt in onze regio al aangeboden door TEZ E’de, Quick E’de, Topspinners E’de, Performance factory (indoor) E’de en Veenhorst Almelo en ook clubs als Weusthag en Veldmaat (Haaksbergen) overwegen momenteel padel te introduceren bij hun club. T.V. Hercules is nu benieuwd of padel een waardevolle aanvulling voor onze vereniging kan zijn. Hercules ziet in, dat de levensvatbaarheid van dit idee het grootst zal zijn, als we in Hengelo de eerste zijn, die padel zouden gaan aanbieden.
Wij zijn benieuwd hoe onze huidige leden hierover denken. Ben jij al bekend met het fenomeen padel en/of zou jij (of ken je mensen die) gebruik gaan willen maken van padelbanen bij Hercules? Meer hierover volgt zsm. via onze nieuwsbrief, social media en website.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter