Laatste Hercules Jeugdnieuws

Kampioenen Najaarscompetitie 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

De najaars competitie was erg succesvol voor de jeugd van TV Hercules. Nadat de voorjaarscompetitie al 2 kampioenen opleverde, waren het er nu zelfs 3.

Een van de 3 is team Groen 1, dat bestaat uit Loes, Kahlen, Bernd, Henry en Noa. Nadat ze in het voorjaar kampioen waren geworden, mochten ze het in het najaar een niveautje hoger proberen. Ook dat was geen probleem. Na 6 overwinningen kon het kampioenschap al worden gevierd.

De 2e kampioen is team Geel 10-14 jaar met de dames Aniek, Milou, Femke, Finet en Meike. Ze speelden dit najaar voor het eerst in niveau geel. En wat ze in de oranje en groene competitie niet lukte, lukte nu wel: de een na laatste speeldag was het kampioenschap binnen.

En als laatste werden ook Iris, Ermie, Danique, Fabian en Bram (team Geel 11-17 jaar) kampioen. Zij zijn het enige team dat ongeslagen (drie keer 5-0 en vier keer 4-1) kampioen is geworden.

Zondag 28 oktober, na de laatste wedstrijden, werden de teams bij Hercules gehuldigd en kregen alle spelers een beker. Nogmaals allemaal hartelijk gefeliciteerd!

 

Pepernotenparty

Zaterdag 17 november komt de Sint weer naar Nederland. ’s Avonds is dan de pepernotenparty in tennishal Veldwijk. Jullie zijn allemaal uitgenodigd om hier van 19.00 tot 21.00 bij te zijn.

 


… eerdere berichten 16 september 2018


 

JCK 2018    

Jeugd clubkampioenschappen

In de eerste schoolweek na de zomervakantie werden de jeugd clubkampioenschappen gespeeld. De animo was iets minder dan andere jaren, maar kwantiteit is minder belangrijk dan de kwaliteit. En kwaliteit was er; er werden leuke en spannende wedstrijden gespeeld. Daarbij is het leuk om nog even te vermelden dat in de enkel in beide leeftijdscategorieën een nieuw jeugdlid meedeed, Emma van der Spam en Teun Markerink.

Individuele foto’s kun je vinden op onze Flickr.com-site

De winnaars:

Enkel 14-17 jaar:         1. Fabian Hiemstra        2. Ermie Mulder

Enkel 11-14 jaar:          1. Noah Siemerink         2. Aniek Franken Volmerink

Dubbel 11-14 jaar:       1. Milou van Stigt en Loes Pater    2. Aniek Franken Volmerink en Meike Hagedoorn

 

Najaarscompetitie jeugd

Op 9 september is de najaarscompetitie voor de jeugd begonnen met wedstrijden voor het oranje team. Na het kampioenschap in de voorjaarscompetitie zijn ze nu een niveautje hoger ingedeeld. Ze spelen in totaal 5 zondagen.

De 2 groene en 3 gele teams beginnen 16 september met hun wedstrijden en spelen door t/m 28 oktober. Geel 1 en geel 2 spelen de eerste zondag tegen elkaar.

Wij wensen jullie allemaal heel veel plezier en succes op de tennisbaan.

 

 


… eerder bericht 30-7-2018


Verslag Waterskiën

“…We hebben zaterdag 30 juni gewaterskied met de tennis. We hebben eerst met z’n allen patat gegeten. En daarna gingen we waterskiën bij het Rutbeek in Enschede.

In het begin was het wel spannend maar daarna niet meer. Femke is tot de eerste bocht gekomen. Milou tot de tweede bocht. Meike heeft een heel rondje gehaald. Als je in het water viel moest je heel ver terug zwemmen en lopen.

We mochten 2 uur waterskiën en dat was ook wel genoeg. Het was heel gezellig en leuk! We hopen dat we het volgend jaar nog een keertje mogen doen!!! …”

Groetjes Femke, Meike en Milou
Verslag Ouder-Kind toernooi

Zondag 15 juli stond het jaarlijkse ouder-kind toernooi op het programma. Net als vorig jaar was het een mooie zonnige dag. Om tien uur meldden zich 12 kinderen die of met de vader of met de moeder de strijd aan wilden gaan. Na een kort welkom kon iedereen de baan op. De wedstrijden duurden een half uur, tussendoor was het zaak het vochtpeil weer op niveau te brengen.

Tijdens een van de pauzes was er aandacht voor de kampioenen van de oranje competitie. Zowel het meisjes als het jongens team in deze categorie werden kampioen. Ze kregen een mooie medaille als herinnering. Het meisjes team bestond uit Bente en Anne Pasveer, Julia Mol, Jet Kamphuis, Lisa Aanstoot en Aimee Morshuis. In het jongens team speelden Sverre Zeeuw, NigelLeis, Nout Gerrits en Mees Siemerink. Allemaal hartelijk gefeliciteerd.

Tegen twaalven stak Rene de BBQ aan. Hij heeft daarna al het vlees mooi bruin gebakken. Rene, heel erg bedankt daarvoor.

Ondanks dat de opkomst niet heel hoog was, was het een erg gezellige dag waar we met tevredenheid op terugkijken.


Jeugd agenda

In de komende periode staan de volgende activiteiten op het programma:

*     3 t/m 9 september : clubkampioenschappen jeugd   *

**     9 september t/m 28 oktober : najaarscompetitie(s)   **


* Jeugd Club Kampioenschappen  2018

Voor alle jeugdleden t/m 17 jaar en worden dit jaar gehouden van 3 t/m 9 september. Jeugdleden hebben hier ondertussen een mail van ontvangen. Daarnaast wordt een flyer met inschrijfformulier deze week uitgedeeld door Niels tijdens de lessen. Schrijf je nu in via www.toernooi.nl  (kies “Jeugd Club Kampioenschappen TV Hercules 2018”) of door de gevraagde gegevens te mailen via jchercules@outlook.com


Inschrijven kan nog t/m 24 augustus 2018 a.s. en deelname is natuurlijk weer gratis.

** Najaarscompetitie(s)  2018

De teams zijn bekend. Oranje speelt van zondag 9 september t/m zondag 7 oktober (5x) en de overige teams spelen van zondag 16 september t/m 28 oktober (7x).


Tijdens de jeugdactiviteiten kunnen we nog wel wat mensen gebruiken die wat hand-en-spandiensten willen verrichten (denk aan warming up geven tijdens competitie bij rood of oranje, standen in computer invullen, helpen bij de clubkampioenschappen, pepernotentoss of winteruitje etc.)

Om je hiervoor aan te melden kun je ook gebruik maken van het e-mailadres jchercules@outlook.com. Maar je mag ons natuurlijk ook altijd persoonlijk benaderen.

De Jeugd Commissie.

 


eerdere bericht (9 juni 2018)


De voorjaarscompetitie groen en geel zit er al weer op. Dit jaar deden er in totaal 5 teams mee; 2 in competitie geel en 3 in competitie groen. Het competitieteam Groen 1 is zelfs kampioen geworden: van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie! Uiteraard hoort bij een 1e plek ook een huldiging vanuit de jeugdcommissie, deze zal plaatsvinden tijdens de eerstvolgende jeugdactiviteit.

De uitslagen van alle teams zijn als volgt:

* Geel 1:       3e plek      ( Ermie, Iris, Danique, Fabian en Bram )
* Geel 2:       8e plek      ( Demi, Bente, Myrthe, Bas en Thijmen )
* Groen 1:   1e plek      ( Kahlen, Loes, Noah, Henry en Bernd )
* Groen 2:   2e plek      ( Finet, Femke, Milou, Meike en Aniek )
* Groen 3:   5e plek      ( Annemijn, Sanne, Hidde, Tim en Sam )

We hopen dat jullie mooie partijen gespeeld hebben en minstens zo belangrijk: samen veel plezier hebben gehad. En natuurlijk hopen we dat er weer mooie teams samengesteld kunnen gaan worden voor het najaar.

De voorjaarscompetitie rood en groen is nog volop bezig op dit moment. Op 17 juni spelen de teams Oranje 1 en Rood thuis en op 24 juni speelt team Oranje 2 thuis. Het is hartstikke mooi om te zien hoe deze kinderen enthousiast met tennis bezig zijn. De kinderen vinden het ook erg leuk als er veel publiek komt kijken en ze kunnen laten zien hoe goed ze het al doen, dus hierbij wordt een ieder uitgenodigd om te komen kijken naar deze toppers.


Jeugd agenda

In de komende weken staan de volgende activiteiten op het programma:

* 30 juni : waterskieën voor de oudere jeugd (geboortejaar 2007 of eerder)
* 15 juli : ouder-kind toernooi inclusief BBQ
* 2 t/m 9 september : clubkampioenschappen jeugd

De officiële uitnodigingen voor deze activiteiten volgen nog, maar je mag je nu natuurlijk ook alvast voor 1 of meerdere activiteiten aanmelden, dit kan via jchercules@outlook.com.

Ter afsluiting nog even een oproep in het kader van vele handen maken licht werk:

Tijdens de jeugdactiviteiten kunnen we nog wel wat mensen gebruiken die wat hand-en-spandiensten willen verrichten (denk aan warming up geven tijdens competitie bij rood of oranje, standen in computer invullen, helpen bij de clubkampioenschappen, pepernotentoss of winteruitje etc.) Er zijn al enkele ouders van kinderen en oudere jeugd die dit met plezier doen, waarvoor veel dank! Maar we kunnen nog wel enkele personen extra gebruiken zodat deze ouders niet altijd aan de beurt zijn. Het misverstand dat je dan ook meteen automatisch een plek inneemt in de jeugdcommissie willen we hier meteen uit de weg ruimen, dit hoeft echt niet (maar mag natuurlijk wel als je dat leuk lijkt).

Ook kinderen die al op het voortgezet zitten en een maatschappelijke stage moeten verrichten vanuit school zijn natuurlijk van harte welkom om deze stage bij de jeugdcommissie van Hercules te komen doen.

Om je hiervoor aan te melden kun je ook gebruik maken van het e-mailadres jchercules@outlook.com. Maar je mag ons natuurlijk ook altijd persoonlijk benaderen.

Groet vanuit de Jeugdcommissie,

Leon Hagedoorn, Anika Zeeuw, Mirjam van Stigt, Sonja Franken Volmerink

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter